Användbara länkarKontakta oss Grossist inom energibesparing

Nyheter

<< Tilbaka till nyhetslistan

Termografi: Se skillnaden mellan kvalitet och lågpris

18 Juni 2012, Nyheter

Det är lätt att säga att det är stor skillnad mellan lågpris- och kvalitets solceller. Med denna termografiska undersökning från en av våra återförsäljare, El-varvet i Svendborg, Danmark, visar vi tydligt att det inte bara är tomma ord.

Den 7 februari utförde El-gården en termografisk undersökning på både en anläggning från Mitsubishi och en med billiga lågpris moduler från Kina. Innan vi tittar på bilderna, är det värt att nämna att höga temperaturer minskar panelernas verkningsgrad.

 

 

Här är en termografisk bild av installationen med de billiga modulerna. Ju ljusare färger i bilden desto högre är temperaturen i modulerna. I bilden av de kinesiska modulerna ser man klart och tydligt flera ljusa fläckar på panelerna. Vilket innebär att i dessa områden kommer solcellerna inte att prestera bra.

 

 

 

 

 

Här är två termografiska bilder på en installation med Mitsubishi-moduler. Det är enbart på ett ställe som den ljusa färgen indikerar en mycket högre temperatur. Vid en närmare undersökning fann man att just vid denna position hade man gjort genomföringen för kabeln i taket. Så det var värmen inne ifrån huset som orsakade den ljusa fläcken.

Läs hela rapporten som en PDF här

<< Tilbaka till nyhetslistan