Användbara länkarKontakta oss Grossist inom energibesparing

Nyheter

<< Tilbaka till nyhetslistan

Ny trio från Power-One

05 Augusti 2013, Nyheter

Aurora Trio 5.8 TL-OUTDPower-One’s växelriktarserie Aurora TRIO är känd för sin höga verkningsgrad och enkla hantering både vad det gäller installation och dagligt bruk, i form av kontroll och övervakning. Hittills har den minsta växelriktaren i serien varit på 10 kW, vilket har begränsat andelen anläggningar där denna trefas-serie kunna användas.

Det rättar nu Power-One till genom att lansera en trio av mindre växelriktare i sin Aurora TRIO serie. De nya växelriktarna är utomhusmodeller och är på 5,8 kW, 7,5kW, och 8,5 kW.

Med hjälp av Power-One’s speciella MPPT (Maximum Power Point Tracking) algoritm har växelriktarna en förbättrad energiupptagningsförmåga och möjlighet att följa produktionen i realtid. Den minsta av växelriktarna är på 5,8 kW och är försedd med en MPPT kanal, medan de två andra på 7,5 kW och 8,5 kW är försedda med två MPPT kanaler. Det ger möjlighet att få optimal upptagning av strömmen från två olika riktningar. Som exempelvis när man har ett tak i sydlig riktning och ett i östlig riktning.

De flesta växelriktare kräver en extra extern box eller liknande, om man önskar att kunna fjärr avläsa solcellsanläggningens produktion. Men med Power-Ones tre nyaste växelriktare är det möjligt att integrera datalogger och ”Smart-grid” funktioner i själva växelriktaren genom en Ethernet modul, som gör fjärravläsning och/eller en PMU modul, som ger övervakning av vädret möjligt.

Alla tre växelriktare kommer med 10 års fabriksgaranti, 5 år fler än de flesta växelriktare har som standard.

Läs mer

<< Tilbaka till nyhetslistan