Användbara länkarKontakta oss Grossist inom energibesparing

Nyheter

<< Tilbaka till nyhetslistan

Mono X NeoN – ny 300 W panel från LG

04 Mars 2013, Nyheter

Mono X NeoN

Är det svårt att hitta utrymme för att få plats med så många solceller, som ni vill för att komma upp till den önskade effekten. Då har vi goda nyheter från LG som precis har lanserat nästa generations solceller med namnet Mono X NeoN på marknaden.

Mono X NeoN är en serie av högeffektiva paneler, som har en modulverkningsgrad på 17,1-18,3 procent. Solcellsmodulerna ligger på 280-300W, vilket är något högre än LG’s tidigare serier som ligger mellan 250-260W. Panelerna har däremot inte vuxit i storlek, vilket betyder att ni med de nya panelerna får ut en högre el-produktion på samma takyta med färre utgifter för montage och kablar.

LG är den solcellstillverkare i världen, som registrerar absolut flest patent och företaget arbetar intensivt med att utveckla och effektivisera sina solceller, vilket nu visar sig i en ny modulserie, där man använder sig av sin egenutvecklade N-type wafer, där man gjort cellerna mindre temperaturkänsliga och minskat andelen ljus som solcellerna reflekterar.

Den största nyheten är att de nya panelerna absorberar ljus på båda sidor av själva cellen, därmed tar man tillvara stor del av den ström som reflekteras av bakpanelen.

De nya panelerna absorberar ljus på båda sidor av själva cellen

Tillsammans med de många positiva förbättringarna fortsätter LG självklart med sin hårda kvalitetskontroll, som bland annat innebär 100 % EL-test (Elektroluminescens-test), där man genomlyser alla cellerna för att hitta mikrosprickor, sin positiva effekttolerans på 0-3 % och sin linjära effektgaranti på 25 år.

Se datablad på Mono X NeoN här
Läs mer om LG här

<< Tilbaka till nyhetslistan