Användbara länkarKontakta oss Grossist inom energibesparing

Nyheter

<< Tilbaka till nyhetslistan

LG NeON 2 tilldelades pris på Intersolar 2015

16 Juni 2015, Nyheter

LG Solar, har vunnit det prestigefulla Intersolar priset för sin LG NeONTM 2 med Cello Teknologi.
LG tilldelades priset vid Intersolar 2015 i München, där industrins starkaste samlas för att tillsammans visa upp och sina produkter och invovationer. Juryn delade även ut pris i ytterligare tre kategorier, Solenergiprojekt i Europa, elektrisk energilagring samt Solenergiprojekt i Nordamerika.

LG NeONTM 2 – en riktig vinnare

Efterföljaren till den den i populära MonoX NeON, LG NeONTM 2, är baserad på den högeffektiva Cello Teknologin. Med sina 1640 x 1000 mm och 60 mono-kristallina celler, erbjuder de en toppeffekt på upp till 320 Watt. Den innovativa Cello Teknologin består av 12 tunna trådar istället för 3 samlingselektroder som förbättrar effekten och ökar tillförlitligheten på modulen.

Dessutom, är LG NeONTM 2 mer belastningstålig än sin föregångare.
Framsidan av panelen kan motstå 6 000 Pascal (Pa) i mekanisk belastning, vilket är en ökning med 11%. Hållfastheten för baksidan av panelen har också ökat till 5 400 Pa. Rent praktiskt innebär det att man kan vara mer lugn som kund då solcellsmodulerna har större styrka och kan bättre motstå storm.

Den förstärkta konstruktionen av panelen går hand i hand med en utökad produktgaranti. Istället för tio år, får kunden totalt 12 års garanti med LG NeONTM 2 solcellsmodul. Den årliga degraderingen har också reducerats till 2 % det första året och inte mer än 0.6% de följande 24 åren. Det innebär att man minst får ut 83.6% effekt efter 25 år motsatt de 81.2% från tidigare generation. Modulen LG NeONTM 2 kommer också att finnas i helsvart med en uteffekt på 300 Watt.

Pressrelease från Intersolar 2015

Mer information om den nya tekniken 

<< Tilbaka till nyhetslistan