Användbara länkarKontakta oss Grossist inom energibesparing

Nyheter

<< Tilbaka till nyhetslistan

De tre små grisarna och varför kvalitet lönar sig

30 April 2012, Nyheter

 

(Se denne nyhed som PDF her)

– Det var en gång ... De flesta av oss har säkert någon gång hört historien om de tre små grisarna, som skickas ut i världen för att klara sig själva. Den ena grisen bygger en koja av halm, för att snabbt njuta av livet. Den andra grisen är lite mer förnuftig och bygga en koja av pinnar. Den tredje och mest förnuftiga grisen tar sin tid och bygger ett stabilt hus av tegel. En lösning, även om sagan inte nämner något om pengar, förmodligen inte är den billigaste, men ganska fort visar sig vara en god investering. För när vargen enkelt förstör de två första grisarnas stugor för att komma åt och äta upp dem. Så lyckas han aldrig att riva huset som är byggt av tegel och den tredje lilla grisen överlever.

Det kan alltså vara väl värt i det långa loppet att investera lite mer i början!

En solcellsanläggning är en långsiktig investering, så det är viktigt att tänka efter noga – bara för att något är billigare i inköpspris, är det inte nödvändigtvis billigare i det långa loppet.
En högre årlig produktion, bättre kvalitet och längre hållbarhet samt en garanti som bara inte försvinner upp i det blå gör att det verkligen lönar sig att köpa kvalitetsprodukter.

Här är fyra goda skäl till att välja kvalitetsprodukter från Mitsubishi, LG och Solar Frontier:

Test, test och ytterligare ett test

Mitsubishi, LG och Solar Frontier uppfyller naturligtvis alla krav för solceller tillverkade av kisel respektive tunn film. Men det är inte tillräckligt för dessa tre tillverkare därför genomför man en mängd testar på sina produkter både internt och av oberoende testinstitut.

Dessa tillverkare testar också sina produkter under särskilt svåra förhållanden och kan därför leverera sina produkter som kan sättas upp i områden där det finns exempelvis hög salthalt i luften, till exempel kustområden i Danmark eller Svenska västkusten.

Världsmästare i effektivitet

Både Mitsubishi och Solar Frontier har satt flera världsrekord i verkningsgrad och har mer än 30 års erfarenhet inom solcellsteknologin.

En hög automatiserad tillverkningsprocess samt kvalitetskontroller av varje panel genom hela processen säkerställer att alla paneler uppfyller hög verkningsgrad.

Varje produkt får en unik streckkod och QR-kod för att säkerställa att de noggranna kontrollerna genomförs under hela produktionsprocessen.

 

Exempel från verkligheten

Sommaren 2011 var inte en av de soligaste somrarna i Danmark. Förutom en fantastisk vårmånad i Maj var det inte mycket man såg av solen under resten av året. Det var inte den bästa start man kunde tänkt sig för den första solcellsanläggningen, i Danmark, från Mitsubishi. Men likväl producerade anläggningen, som ligger på en villa med takriktning 30° mot söder och med en taklutning på 23° i Ry vid Århus, 720 kWh mer än beräknat.

Systemet med 29 solpaneler var beräknat till att producera 5 850 kWh, men nådde upp till hela 6 570 kWh vilket motsvarar 1 000 kWh per 1 000 Wp installerad effekt.

 

Garanterat säker garanti

Hur mycket är en garanti verkligen värd om en tillverkare går i konkurs?
Den frågan är svår att svara på men dessvärre kommer många som installerat solcellsanläggningar att få svar på den frågan under de kommande decennierna.

Flera solcellstillverkare har redan gått i konkurs och det förväntas att 75 % av den kinesiska produktionskapaciteten kommer att vara borta i slutet av 2013.

Det är dock en situation som det inte finns någon risk att hamna i om man väljer att köpa solceller från Mitsubishi, LG eller Solar Frontier.

Dessa företag har en solid grund och kännetecknas av att solceller bara är en del av företagets verksamhet. Mitsubishi grundades 1921 och Solar Frontier är den del av Showa Shell Sekiyu KK ett Japanskt företag som har funnits i mer än ett sekel. LG grundades 1958, och är idag en av världens största elektroniktillverkare och har sedan mitten av åttiotalet arbetat med solenergi teknik.

MIljö x2

Det finns ofta flera skäl att köpa en solcellsanläggning. Ekonomi börjar vara en viktig faktor, men oftast är önskan att göra något bra för miljön det som spelar störst roll.


Därför är det naturligtvis viktigt att panelerna även tillverkas på ett ansvarsfullt och rationellt sätt. Därför har tillverkarna stort fokus på just produktionen för att minska materialåtgången och använda sig av så mycket miljövänliga material som möjligt, till exempel, använder ingen av dem bly i sina produkter.
Företagen använder även sina egna produkter för att täcka en del av sin egen energiförbrukning.

Som en lite rolig detalj kan nämnas att Mitsubishi planterat äppelträd på affärsmässiga grunder.

Viktigt - Solceller är en långsiktig investering som ger ett omedelbart positivt resultat för miljön i minskat CO2-utsläpp. Även om det inte ger att omedelbart tillskott i plånboken, så ger det ändå miljösamvetet en god skjuts och på lång sikt kanske det visar sig även på elräkningen. Så varför ta risken med en kortsiktig lågprisprodukt som kanske inte ger en hållbar miljökänsla under lång tid.

<< Tilbaka till nyhetslistan