Användbara länkarKontakta oss Grossist inom energibesparing

Nyheter

<< Tilbaka till nyhetslistan

Dansk solcellsgrossist redo att sparka igång den svenska solcellsmarknaden

25 April 2013, Pressmeddelanden

Solceller har under senare år fått en stor spridning världen över, där land efter land rapporterat om kraftigt stigande solcellskapacitet. Hos Co2Pro menar vi att tiden är kommen för en liknande utveckling i Sverige, därför startar vi nu upp på den svenska marknaden.

Co2Pro Är det överhuvudtaget någon mening att ha solceller i Sverige, vi har ju inte så mycket värme från solen här? Detta är en frågeställning som man ofta möter när man pratar om solceller med svenskarna. Det tydliga svaret är ja, det är det.

”Till skillnad från solvärme, där man tar tillvara värmen från solens strålar, är det ljuset som solcellerna fångar upp. I själva verket är det precis tvärtom och en direkt fördel, om det inte blir för varmt, då höga temperaturer minskar solcellernas förmåga att producera ström” förklarar försäljningschef och delägare i Co2Pro Sverige Urban Johansson

I genomsnitt är antalet soltimmar i Sverige enligt SMHI ca 1 500 timmar om året. Det är faktiskt ungefär desamma som i stora delar av Centraleuropa. Därmed finns det en stor potential att även utnyttja solstrålarna i Sverige. Inte minst för att solceller är ett fantastiskt komplement, av grön energi, till vatten- och vindenergi, då solceller i princip levererar ström under andra förhållanden.

Svensk bas

Co2Pro startade upp som solcellsgrossist i Danmark i början av 2011 och har sedan dess byggt upp ett återförsäljarnät, som täcker hela landet.

”Vi har stor erfarenhet av att ge råd till våra återförsäljare för att hitta rätt skräddarsydda lösning både, när det gäller, små privata anläggningar och stora offentliga- eller kommersiella anläggningar. Denna erfarenhet tar vi med oss till Sverige och Tjörn, som blir vår svenska bas, berättar försäljningschef och delägare i Co2Pro Sverige Urban Johansson och fortsätter: ” Vi har redan hittat de första svenska återförsäljarna, men eftersom vi satsar på att bygga upp ett landstäckande nätverk även i Sverige, så är vi på fortsatt jakt efter nya återförsäljare, som vill vara med och sprida solceller i Sverige

På plats på Elfack

Som en del av etableringen i Sverige, deltar Co2Pro i Maj på Elfack mässan i Göteborg där det både kommer att finnas möjlighet att diskutera solceller, men även Co2Pro’s andra stora produktområde LED-belysning, som är ett av det snabbaste och mest enkla sättet för både privatpersoner och företag att spara pengar och energi på.

För mer information kontakta försäljningschef i Co2Pro Sverige Urban Johansson på tel. 0304-66 04 10 eller via mail på urban@co2pro.se .

<< Tilbaka till nyhetslistan